Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Τρία σχολεία θα επιλέγουν οι υποψήφιοι Διευθυντές






Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις επί του Σχεδίου Νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση», που παρουσίασε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης:

A. Αυξάνεται ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες μπορεί να υποβάλει ο εκπαιδευτικός υποψηφιότητα για τη θέση του Διευθυντή από 2 σε 3.
B. Από τις 3 σχολικές μονάδες:
  1. Η μία σχολική μονάδα θα είναι είτε όπου κατέχουν οργανική θέση, είτε σε μία από τις σχολικές μονάδες που υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, ως στελέχη ή ως εκπαιδευτικοί για τουλάχιστον οκτώ ώρες την εβδομάδα.
  2. Η δεύτερη σχολική μονάδα θα πρέπει να είναι εντός του ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ που υπηρετούν ή υπηρέτησαν την τελευταία πενταετία, και,
  3. Η τρίτη επιλογή δεν υπόκειται σε κανένα πρόσθετο περιορισμό, δηλαδή μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.
Μοριοδότηση
Το διδακτορικό δίπλωμα μοριοδοτείται με 4 μονάδες
Ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών είτε μονοετούς είτε διετούς μοριοδοτείται με 2,5 μονάδες
Τα υπόλοιπα παραμένουν ως έχουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο του ΑΝΕΜΟΥ δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Σχόλια με greeklish.δεν θα δημοσιεύονται.
Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ένα username και να μη στέλνετε το σχόλιο ως ανώνυμος,