ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ


Συνάδελφοι!

Χρόνια τώρα είμαστε θεατές μιας φαρσοκωμωδίας που αν δεν παιζόταν στις πλάτες τις δικές μας και των μαθητών μας θα γελούσαμε. Κάθε χρόνο γίνεται συνέλευση και δε γεμίζει ούτε μια αίθουσα τελετών δημοτικού σχολείου!  Μήπως γιατί δε δείχνουμε το απαιτούμενο ενδιαφέρον; Μήπως φταίμε; Μήπως είμαστε αδιάφοροι; ΟΧΙ! Φταίνε όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές που χρόνια τώρα μας έχουν κουράσει με τα ίδια και τα ίδια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη χαλάσει η σειρά ομιλίας των παρατάξεων και το πόσες ψήφους θα πάρουν! Γιατί λοιπόν να παρουσιαστούμε στη Γενική Συνέλευση όταν ξέρουμε από πριν τι θ’ ακούσουμε;

 Όμως γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο συνάδελφοι η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στη γενική συνέλευση είναι απαραίτητη. Για να σταματήσει η φαρσοκωμωδία. Για να ξαναγίνει η συνέλευση, συνέλευση των δασκάλων κι όχι ένα debate μεταξύ των παρατάξεων, που χρόνια τώρα έχουν αποξενωθεί από την καθημερινότητα του σχολείου.

Ο ΑΝΕΜΟΣ δημιουργήθηκε για να σταματήσουν να υπάρχουν οι δήθεν διαχωριστικές γραμμές που τόσα χρόνια μας επιβάλλουν οι «επαγγελματίες» συνδικαλιστές με τις κομματικές τους παρατάξεις, μας φανατίζουν και μας στρέφουν τον ένα κατά του άλλου. Μέσα από τις διαφορετικές κοσμοθεωρίες που κουβαλάει ο καθένας μας μέσα του παλεύουμε για το κοινό συμφέρον. Τα προβλήματα είναι ίδια για όλους.

Αγωνιζόμαστε για:

α) Ένα σύγχρονο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο  με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές.

β) Περισσότερους και μόνιμους διορισμούς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

γ) Τη διατήρηση του ολοήμερου σχολείου και τη στελέχωσή του με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.
δ) Καλύτερες και αξιοπρεπείς μισθολογικές απολαβές.
ε) Τον επαναπροσδιορισμό της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών.

Με βάση βασικές δημοκρατικές αρχές σεβόμαστε την οποιαδήποτε αντίθετη θέση. Δεν βάζουμε ποτέ τα όποια ατομικά και παραταξιακά συμφέροντα πάνω από τα γενικά ταξικά.

Ανακοίνωση ΑΝΕΜΟΥ, Νοέμβρης 2015

................................................................................................................................


Απόσπασμα ομιλίας μας στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας για την εκλογή αντιπροσώπων στην 84η Γ.Σ της Δ.Ο.Ε.

(Αμφιθέατρο 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού - 3 Ιουνίου 2015)

Αναρωττιόμαστε μέσα μας ποιος να είναι ο λόγος, ποιο να είναι το κίνητρο που μας οδηγεί  να είμαστε εδώ μπροστά σας. Βλέποντας μέσα στην αίθουσα κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα μας έρχεται αμέσως η απάντηση:

Αυτό που δεν αλλάζει 25 χρόνια τώρα, αυτό είναι. Αυτοί που παραμένουν ίδιοι , ακούνητοι, στις ίδιες ή οι παρόμοιες συνδικαλιστικές θέσεις  όλα αυτά τα χρόνια που μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το τέλμα.
 Στην απαξίωση την επαγγελματική, την κοινωνική και την οικονομική!

Συνάδελφοι ένας καλός μου φίλος έχει σαν μότο, σαν υπογραφή μια φράση: «Στη μνήμη μου οφείλω ότι είμαι». Έτσι είναι συνάδελφοι. Χωρίς μνήμη δεν υπάρχει παρόν, πολύ περισσότερο μέλλον. Και εμείς θυμόμαστε πολύ καλά: Ποτέ άλλοτε δεν ήμασταν σε τόσο δεινή θέση. Τι άλλο θέλουμε ως απόδειξη;

Για εμάς συνάδελφοι η αποτυχία έχει ονοματέπωνυμο: φταίνε όλοι αυτοί που ηγούνταν τόσα χρόνια του συνδικαλιστικού κινήματος  ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.  Αυτοί που λέγαν πάντα ΝΑΙ σε όλα ανάλογα με ποια κυβέρνηση είχαν μπροστά τους. Αυτοί που συνδιαλέγονταν τόσα χρόνια με την εξουσία. Αυτοί που βολεύονταν οι ίδιοι και βόλευαν και του δικούς τους. Αυτό το ίδιο το σάπιο και σαθρό σύστημα που χρεοκόπησε και τη χώρα μας.

Αποφασίσαμε εμείς στον ΑΝΕΜΟ  να σας αντιμετωπίσουμε! Πρόσωπο με πρόσωπο, θέση τη θέση και να σας ξεμπροστιάσουμε. Και εσάς τους αμετανόητους της ΔΑΚΕ που δεν ντρέπεστε να έρχεστε εδώ και να ζητά την ψήφο μας  και με εσάς τους ντροπαλούς της ΠΑΣΚ που μετονομαστήκατε σε ΑΚΣΥΑ. Άξιοι της μοίρας σας είσαστε.

Συνάδελφοι ένας γνωστός Έλληνας διανοούμενος και συγγραφέας έχει πει: «η ζωή μια φορά μας δίνεται!»

Συμφωνούμε και λέμε: « δικιά μας είναι η ζωή, εμείς αποφασίζω τι θα την κάνω!» Δεν σας την χαρίζουμε και δεν την εξαργυρώνουμε σε εσάς τους συνδικαλιστές της παλαιάς κοπής!  Φτάνει ως εδώ, σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε (τρόπος του λέγειν, δεν το εννοώ) παραιτηθείτε από τα αξιώματά σας και αφήστε το δρόμο στους άλλους: τους ανυπότακτους, τους καθαρούς, τους φιλότιμους, σε αυτούς που δεν τα ξέρουν όλα, σε αυτούς που δεν πρόδωσαν, στους ρομαντικούς, σε αυτούς που έχουν ελπίδα!

Συνάδελφοι, αν έχετε μέσα σας θυμό, αν έχετε οργή, αν έχετε απογοητευτεί υπάρχουν λύσεις!  Ο ΑΝΕΜΟΣ είναι εδώ!
Αν βαρεθήκατε τις παρατάξεις της υποταγής που πάντα λέγανε ΝΑΙ, που πρόδωσαν το κίνημα για τριάντα αργύρια μαυρίστε τες!

Αν βαρεθήκατε τις παρατάξεις της άρνησης που πάντα λέγανε ΟΧΙ, που οδήγησαν το κίνημα σε αδιέξοδες πολιτικές αποδοκιμάστε τες!

Συνάδελφοι αν θέλετε να υπάρχουν κάποιοι που να λένε και το ΝΑΙ και το ΟΧΙ  ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας ψηφίστε τον ΆΝΕΜΟ!

Οι στίχοι ενός τραγουδιού λένε:
«Ανάμεσα στο όχι 
και στο κρυμμένο ναι
χάθηκε η ζωή μου
 
μεγάλε ουρανέ».

Για να μη χαθεί λοιπόν ο ουρανός δημιουργήσαμε τον ΑΝΕΜΟ.  Για να γκρεμίσουμε τις διαχωριστικές γραμμές που μας χωρίζουν και να ενώσουμε την διαφορετικότητά μας!

Συνάδελφοι, τολμήστε, Τείνουμε χέρι φιλίας και συνεργασίας με όλους σας σε έναν κοινό αγώνα για την επίλυση των βασικών μας διεκδικήσεων: θέλουμε πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια – ζητάμε την οικονομική μας ανεξαρτησία!
Όχι πια άλλος καθημερινός επίπονος αγώνας για την επιβίωση μας -  όχι πια ο δασκαλάκος αλλά Δάσκαλος με κεφαλαίο Δ όπως παλιά!
Συνάδελφοι μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε θέσεις. Τους απαντάμε: εσείς που είχατε τόσα χρόνια ,πού μας οδηγήσατε; Και οι μπλε, και οι πράσινοι, και οι κόκκινοι και οι λιγότεροι κόκκινοι; 

Απαντούμε εμείς για εσάς: στα τάρταρα!

 Η δικιά μας θέση είναι στα σχολεία από τη θέση του μάχιμου εκπαιδευτικού που αντιμετωπίζει καθημερινά τα προβλήματα της εκπαίδευσης και τα επιλύει χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια.

Υπάρχει πιο καθαρή, πιο έντιμη στάση και θέση από αυτή;

Συνάδελφοι,  αν θέλετε να χαράξουμε καινούριους δρόμους στο Σύλλογό μας ο ΑΝΕΜΟΣ είναι εδώ! Φωνάζουμε παρών και σας ζητάμε να μας κάνετε παρέα σε αυτό το ταξίδι. Δεν τάζουμε θέσεις VIP  και Business Class.

Το εισιτήριο το πληρώνουμε όλοι μαζί, εμείς διαλέγουμε τον προορισμό. 

Αν θέλετε και εσείς μαζί όλοι να γκρεμίσουμε τα τείχη και να χτίσουμε γέφυρες, αν θέλετε να πετάξουμε το παλιό και να φέρουμε το νέο, αν δίπλα στη νύχτα θέλετε να υπάρχει και το φως, αν θέλετε το όχι να αποκοιμιέται δίπλα στην αγκαλιά του ναι, ψηφίστε τον ΑΝΕΜΟ!

Αν θέλετε μια ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, ακομμάτιστη παράταξη όπου όλοι μας μπορούμε να συνυπάρξουμε χωρίς κραυγές ο ΑΝΕΜΟΣ είναι εδώ.

Αν θέλετε να τα συμπαρασύρει όλα στο διάβα του δυναμώστε τον και ενισχύστε τον!

Για την ανανέωση και την αλλαγή στο Συλλογό μας!

Και για να θυμηθούμε τον Περικλή, το όνομα του οποίου έχει ο Συλλογός μας:

« Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον» που σημαίνει: « ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι, και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι!»

Καλή συνέχεια συνάδελφοι!

Καλό κουράγιο και καλή ψήφο σε όλους!

Σας ευχαριστούμε!


.................................................................................................................................


Απόσπασμα των θέσεων μας στη Γ. Σ του Συλλόγου μας  - Νοέμβριος 2014

Εκπαιδευτικοί με όραμα και ήθος και  με διαφορετικές αφετηρίες και απόψεις συναντώνται στα κοινά προβλήματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας μακριά από κόμματα, παρατάξεις και συμφέροντα.

Με όραμα ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο αγωνίζονται:

α) Για ένα σύγχρονο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο  με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές.


β) Για περισσότερους και μόνιμους διορισμούς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.


γ) Τη διατήρηση του ολοήμερου σχολείου και τη στελέχωσή του με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

Προτείνουν την μείωση και τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης.

Απορρίπτουν κάθε συζήτηση περί «εθελοντικής» εργασίας των εκπαιδευτικών

Ζητούν το «πάγωμα» της αξιολόγησης μέχρι να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση  όλων των εκπαιδευτικών φορέων.

Διεκδικούν καλύτερες και αξιοπρεπείς μισθολογικές απολαβές
.


  Γίνε κι εσύ ο ΑΝΕΜΟΣ της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ στο Σύλλογό μας!

.................................................................................................................................
.................................................................................................................................

Διορισμοί με βάση τον χρόνο κτήσης πτυχίου και την προϋπηρεσία, κατάργηση του ΑΣΕΠ και της αναλογίας 60-40 στους διορισμούς.


.................................................................................................................................


Περί απεργιών

Ο ΑΝΕΜΟΣ χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση αλλά ταυτόχρονα προβληματίζεται για τα αποτελέσματά της.


Πόσο άλλο μπορεί να πιέσει με εικοσιτετράωρες απεργίες ένας κλάδος όπως οι εκπαιδευτικοί, που επί έξι συνεχόμενα χρόνια συνθλίβεται και φτωχοποιείται;

Πόσο μπορεί να αντέξει ο κάθε εργαζόμενος, νοικοκύρης, άνεργος, νέος και συνταξιούχος;

Μήπως πρέπει να βρεθούν νέοι τρόποι πίεσης και διεκδίκησης έτσι ώστε να αναγκαστούν οι κυβερνώντες να κωφεύουν;

Κάποια μέλη του ΑΝΕΜΟΥ εκφράζονται και από τα παρακάτω κείμενα περί απεργιών :


Κλικ εδώ κι εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο ιστολόγιο του ΑΝΕΜΟΥ δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Σχόλια με greeklish.δεν θα δημοσιεύονται.
Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ένα username και να μη στέλνετε το σχόλιο ως ανώνυμος,